Huis verkopen: Wat doet een verkoopmakelaar nu eigenlijk?

BLOG VAN HYPODOMUS MAKELAARS EINDHOVEN 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan is het goed om na te denken over de rol van een verkoopmakelaar. Uiteraard is Hypodomus Makelaar in Eindhoven een erkende NVM verkoopmakelaar en helpen wij je graag bij het gehele verkoopproces.

Een makelaar stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat vraagstukken en juridische afhandelingen een juiste oplossing krijgen. In deze blog vertellen we meer over de rol van een verkoopmakelaar en benoemen we de verschillende werkzaamheden die gedurende het verkoopproces om de hoek komen kijken.

Is een verkoopmakelaar noodzakelijk?

Uiteraard is het mogelijk om jouw woning zelf te verkopen. Echter zijn er vandaag de dag veel vraagstukken die op je pad zullen komen gedurende het verkoopproces. Niet alleen wordt er op juridisch en financieel vlak veel meer van je gevraagd, ook het presenteren van de woning vraagt om aandacht en strategie. En juist daarin kan een verkoopmakelaar een cruciale rol spelen.

Een verkoopmakelaar neemt zorgen uit handen en zet zich actief in om een optimaal verkoopresultaat te realiseren. Denk aan het visualiseren van een effectieve verkoopstrategie, het begeleiden van bezichtigingen en het opstellen van het uiteindelijke koopovereenkomst.

Welke activiteiten voert een verkoopmakelaar concreet uit?

1 – Vooronderzoek

Wanneer je ervoor kiest om een verkoopmakelaar in te schakelen, neemt hij vooraf altijd de tijd om onderzoek te doen naar jouw woning. Hij bekijkt gegevens in het kadaster, onderzoekt de prijzen van vergelijkbare woningen en bereid het eerste kennismakingsgesprek voor.

2 – Een uitgebreid kennismakingsgesprek

Een uitgebreid kennismakingsgesprek is gebruikelijk bij verkoopmakelaars. Tijdens dit gesprek nemen ze ruim de tijd om de verkoopstrategie met je te bespreken, waarbij ze jouw wensen en verwachtingen voor het verkoopproces grondig in kaart brengen. Ook de vraagprijs vaststellen behoort tot deze fase, waarbij de verkoopmakelaar zijn expertise inzet om een realistische en aantrekkelijke prijs te bepalen die recht doet aan de marktomstandigheden en de kwaliteiten van jouw woning. De besproken punten worden vervolgens vastgelegd en de voorwaarden en tarieven worden besproken.

3 – Het in de verkoop zetten van de woning

Dan is het zaak om de woning in de verkoop te zetten, waarbij de verkoopmakelaar verschillende strategieën kan toepassen om de woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Dit omvat onder andere het opstellen van aantrekkelijke advertenties, het organiseren van bezichtigingen en het benutten van zijn netwerk om de woning snel en efficiënt te verkopen.

4 – Het plannen en uitvoeren van bezichtigingen

De makelaar begeleidt indien gewenst ook de bezichtigingen. Hiervoor hoef jij zelf niet thuis te blijven. Het wordt vaak zelfs aangeraden om zelf niet aanwezig te zijn tijdens de bezichtigingen. Zo kunnen de potentiële kopers met een vrijere blik naar de woning kijken zonder zich bezwaard te voelen om opmerkingen te maken. De verkoopmakelaar adviseert de geïnteresseerden en vertelt hun wat de mogelijkheden zijn om de woning naar hun wensen aan te passen.

5 – Onderhandelingen voeren

Wanneer jouw woning in trek is bij potentiële kopers zul je waarschijnlijk al snel wat biedingen ontvangen. En dat is goed nieuws! De verkoopmakelaar zal nu de onderhandelingen gaan voeren namens jou als verkoper. Hierbij zal hij of zij streven naar de beste deal, waarbij niet alleen de prijs, maar ook eventuele voorwaarden zoals de opleverdatum en eventuele ontbindende voorwaarden worden meegenomen. Het is uiteindelijk aan jou of je wel of niet akkoord gaat met het bod en deze voorwaarden.

6 – Koopovereenkomst opstellen en laten ondertekenen

Ben je het eens geworden over de verkoopprijs en de bijbehorende voorwaarden? Dan is het zaak om het koopovereenkomst op te stellen. Een verkoopmakelaar kan dit naar wens uitvoeren en het ondertekenen vervolgens begeleiden. Het opstellen van de koopovereenkomst is een belangrijke stap waarbij alle afspraken rondom de verkoop officieel worden vastgelegd. De verkoopmakelaar zorgt ervoor dat alle juridische aspecten correct worden behandeld en dat beide partijen volledig op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken.

7 – De sleuteloverdracht en eindinspectie

Dan staat de sleuteloverdracht voor de deur, maar eerst zal de verkoopmakelaar met jou de woning doorlopen en een eindinspectie uitvoeren. Tijdens deze inspectie wordt gecontroleerd of de woning in de afgesproken staat wordt achtergelaten en/of eventuele overeengekomen reparaties of aanpassingen zijn uitgevoerd.

Is de eindinspectie zonder complicaties verlopen en zijn alle afspraken nagekomen? Dan kunnen jullie overgaan tot de daadwerkelijke sleuteloverdracht bij de notaris. Dit is doorgaans het moment waarop de samenwerking met de verkoopmakelaar wordt afgesloten.

Een verkoopmakelaar heeft jouw belangen centraal staan

De keuze om een verkoopmakelaar in te zetten wordt in de meeste gevallen ook uitbetaald in de vorm van een hoger verkoopresultaat. De kennis, ervaring en het netwerk van een verkoopmakelaar kunnen resulteren in een betere verkoopprijs en een soepeler verkoopproces. En dat biedt veel waarde. Hierbij staat het belang van de verkoper altijd voorop, waarbij de makelaar optreedt als deskundige adviseur en onderhandelaar om de beste deal te realiseren.

Hypodomus Makelaar Eindhoven is jouw betrokken verkoopmakelaar

Ben je van plan om jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een betrokken verkoopmakelaar in de bruisende lichtstad? Dan staan we met veel plezier voor je klaar om jou te helpen tijdens het complete verkoopproces. Van A tot Z, wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan. Samen streven we naar een optimaal verkoopresultaat en een fijne samenwerking waar je met een tevreden gevoel op terugblikt.

Vertrouw op onze expertise en passie voor de woningmarkt in Eindhoven. Samen zetten we de stappen die nodig zijn om een succesvolle verkoop van jouw woning te realiseren. Wij zijn jouw bevlogen verkoopmakelaar in de regio Eindhoven.

Vragen over deze blog of wil je meer informatie?

Stuur ons een bericht of bel ons op
Stel deze vragen bij een bezichtiging van een woning

Stel deze gerichte vragen bij een bezichtiging

Ben je actief op zoek naar een nieuwe woning? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid verschillende woningen gaan bezichtigen voordat je de juiste vindt. Om eindeloos zoeken naar die perfecte woning te voorkomen en te zorgen dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet, is het ontzettend waardevol om de juiste vragen te stellen.   Want, hoe meer gerichte vragen je stelt, hoe meer je erachter komt

Lees verder »
Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een huis is het onderhandelen over de voorwaarden. Uiteraard heeft iedere partij zijn of haar eigen belangen en doelstellingen bij deze onderhandelingen. Maar om ervoor te zorgen dat het proces eerlijk en effectief verloopt, zijn er bepaalde regels en richtlijnen in het leven geroepen die moeten worden nageleefd. Als erkend NVM-makelaar begrijpt Hypodomus Makelaars in Eindhoven de waarde van

Lees verder »
Wat doet een verkoopmakelaar

Huis verkopen: Wat doet een verkoopmakelaar nu eigenlijk?

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan is het goed om na te denken over de rol van een verkoopmakelaar. Uiteraard is Hypodomus Makelaar in Eindhoven een erkende NVM verkoopmakelaar en helpen wij je graag bij het gehele verkoopproces. Een makelaar stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat vraagstukken en juridische afhandelingen een juiste oplossing krijgen. In deze blog vertellen we meer over

Lees verder »

Woningwaarde weten?

Ben jij van plan je huis te verkopen en ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning? We helpen je graag! Laat jouw gegevens achter en we nemen snel contact met je op! Kun je niet wachten? Bel 040 820 0020

uw bericht is verzonden

bedankt

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Kan je niet wachten? Bel 040- 820 00 20