Onze werkwijze.

Wanneer je overweegt om je huis te verkopen, ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een betrouwbare makelaar die jou bij dit proces kan ondersteunen. In een tijd waarin elke stap telt, begrijpen we dat jouw vastgoeddromen gebouwd zijn op vertrouwen en resultaten. Bij Hypodomus Makelaars Eindhoven begrijpen we dat en daarom willen we je graag meer vertellen over onze werkwijze.

Professionaliteit en toewijding

Bij Hypodomus Makelaars Eindhoven streven we altijd naar professionaliteit in alles wat we doen. Ons team bestaat uit ervaren en gekwalificeerde makelaars die bekend zijn met de lokale markt. We zijn toegewijd aan het bieden van de best mogelijke service aan onze klanten.

We luisteren naar je behoeften, nemen de tijd om ze te begrijpen en stellen proactieve oplossingen voor die aansluiten bij jouw wensen. We zetten ons in om onze klanten te helpen bij elke stap van het proces.

  • Enthousiast team van professionals
  • Expat-friendly makelaar
  • Persoonlijke aanpak
  • Volledig ontzorgd gedurende het proces

Onze werkwijze: een stapsgewijze aanpak

Hypodomus Makelaars Eindhoven begrijpt dat het verkopen van een huis een belangrijke en vaak complexe beslissing is. Daarom bieden we een stapsgewijze aanpak om ervoor te zorgen dat het verkoopproces soepel en succesvol verloopt. Bekijk ook het visuele overzicht in pdf-format:

STAP 1: JE WILT JE HUIS VERKOPEN

Het begint allemaal met jouw wens om je huis te verkopen. Of je nu gaat verhuizen, investeren of om andere redenen van plan bent je woning te verkopen, bij Hypodomus Makelaars Eindhoven staan we klaar om je te begeleiden.

STAP 2: ORIËNTEREND VERKOOPGESPREK + ADVIES

Nadat je contact met ons hebt opgenomen, plannen we een oriënterend verkoopgesprek in. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jouw specifieke situatie en doelen. Onze ervaren makelaars geven vervolgens deskundig verkoopadvies op maat, afgestemd op de lokale markt in Eindhoven.

STAP 3: OVEREENSTEMMING VERKOOPADVIES

Zodra we het verkoopadvies hebben besproken, streven we naar overeenstemming. We willen ervoor zorgen dat jij als verkoper tevreden bent met onze aanpak en dat we jouw verwachtingen kunnen waarmaken.

STAP 4: ONDERTEKENEN OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING

Als beide partijen het eens zijn over het verkoopadvies, wordt de opdracht tot dienstverlening ondertekend. Dit officiële document legt de afspraken tussen jou en Hypodomus Makelaars Eindhoven vast en markeert het begin van ons werk om jouw huis succesvol te verkopen.

STAP 5: AANVRAGEN DEFINITIEF ENERGIELABEL

Energiezuinigheid is een belangrijk aspect bij de verkoop van een woning. Daarom helpen we je bij het aanvragen van een definitief energielabel voor jouw huis, als dit nog niet beschikbaar is.

STAP 6: MEUBELVERHUUR EN STYLINGADVIES (OPTIONEEL)

We bieden ook optionele services, zoals meubelverhuur en stylingadvies. Hiermee kunnen we jouw huis optimaal presenteren aan potentiële kopers, waardoor we de kans op een succesvolle verkoop vergroten.

STAP 7: AANPAK PROFESSIONELE FOTOGRAAF + INMETEN WONING

Een goede presentatie is essentieel bij het verkopen van een huis. Daarom werken we samen met een professionele fotograaf die jouw woning vastlegt. Ook meten we de woning nauwkeurig in, zodat potentiële kopers een duidelijk beeld krijgen van de ruimtes.

STAP 8: OPSTELLEN BROCHURE

We stellen een aantrekkelijke brochure op die alle belangrijke informatie en foto’s van jouw woning bevat. Deze brochure gebruiken we tijdens bezichtigingen en als promotiemateriaal.

STAP 9: OPSTARTEN VERKOOP OP SOCIAL MEDIA, EIGEN WEBSITE EN FUNDA

Om maximale exposure te genereren, starten we de verkoop van jouw huis op verschillende kanalen, waaronder social media, onze eigen website en Funda. Hierdoor bereiken we een breed publiek en vergroten we de kans op potentiële kopers.

STAP 10: BEZICHTIGINGEN

Potentiële kopers worden uitgenodigd om jouw woning te bezichtigen. Onze makelaars begeleiden deze bezichtigingen en staan klaar om vragen te beantwoorden of extra informatie te verstrekken.

STAP 11: ONDERHANDELINGEN OF BINNENGEKOMEN BIEDINGEN BESPREKEN

Zodra er interesse is, bespreken we de onderhandelingen of binnengekomen biedingen met jou als verkoper. Onze makelaars zijn ervaren in het onderhandelen en streven ernaar om de beste prijs voor jouw woning te realiseren.

STAP 12: MONDELINGE OVEREENSTEMMING

Indien beide partijen tot overeenstemming komen, wordt dit mondeling bevestigd. Dit betekent dat er een akkoord is bereikt over de verkoop van jouw huis.

STAP 13: CONCEPT KOOPOVEREENKOMST OPSTELLEN TER CONTROLE

We stellen een concept koopovereenkomst op, waarin alle gemaakte afspraken worden vastgelegd. Deze overeenkomst wordt ter controle aan jou voorgelegd, zodat je zeker weet dat alles naar wens is.

STAP 14: SAMEN DE CONCEPT KOOPOVEREENKOMST DOORNEMEN

We nemen de concept koopovereenkomst samen door en beantwoorden eventuele vragen die je hebt. Het is belangrijk dat je volledig begrijpt wat er in de overeenkomst staat voordat je deze ondertekent.

STAP 15: KOOPOVEREENKOMST ONDERTEKENEN DOOR PARTIJEN

Zodra alles duidelijk is en beide partijen akkoord gaan, worden de definitieve versies van de koopovereenkomst ondertekend door zowel de koper als de verkoper.

STAP 16: WETTELIJKE BEDENKTIJD KOPER

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst heeft de koper een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Tijdens deze periode kan de koper zonder opgaaf van reden afzien van de koop.

STAP 17: FINANCIERINGS VOORBEHOUD (INDIEN VAN TOEPASSING)

In sommige gevallen kan er een financieringsvoorbehoud worden opgenomen in de koopovereenkomst. Dit betekent dat de verkoop afhankelijk is van het verkrijgen van een hypotheek door de koper.

STAP 18: DEFINITIEVE VERKOOP

Zodra alle voorwaarden zijn vervuld, wordt de verkoop definitief. Gefeliciteerd, jouw huis is succesvol verkocht!

Ervaringen van onze klanten

Michiel Kemps
Michiel Kemps
Lees verder
Gemakkelijke communicatie. Beschikbaar buiten standaard werktijden en op zaterdag. Vriendelijk en snel gewerkt.
Olga van den Bogaard
Olga van den Bogaard
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de flexibiliteit van Hypodomus. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Ze informeerden mij goed over de bezichtingen. Ook bij vragen werd er goed geschakeld en kreeg ik snel en correct antwoord. Voor wie overweegt zijn/haar huis of appartement te verkopen; kies voor Hypodomus!
Leon Ceelen
Leon Ceelen
Lees verder
Zeer actieve houding en meedenkend. Goed georganiseerd en komt afspraken stipt na. Kennis van zaken.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over onze werkwijze

 

Hoe kan hypodomus makelaars mij helpen bij het kopen of verkopen van een huis?

Hypodomus Makelaars biedt professionele en toegewijde ondersteuning bij het kopen of verkopen van een huis in Eindhoven en omgeving. We begrijpen dat het een ingewikkeld proces kan zijn, daarom vind je een stappenplan op onze website om ervoor te zorgen dat het soepel en succesvol verloopt.

 

Wat maakt de werkwijze van hypodomus makelaars eindhoven uniek?

Onze werkwijze onderscheidt zich door de combinatie van professionaliteit, toewijding en lokale expertise. We luisteren naar jouw wensen, bieden op maat gemaakt advies en zetten ons in om jouw dromen te realiseren met behulp van een uitgebreide stapsgewijze aanpak.

 

Welke stappen moet ik volgen om ervoor te zorgen dat mijn huis succesvol wordt verkocht?

Onze stapsgewijze aanpak omvat het inzetten van professionele fotografie, het opstellen van aantrekkelijke brochures en het promoten van jouw huis op diverse kanalen, waaronder social media, onze eigen website en Funda. We begeleiden bezichtigingen, voeren onderhandelingen en helpen je door het gehele proces.

 

Hoe wordt het verkoopadvies op maat afgestemd op de lokale markt?

Onze ervaren makelaars zijn bekend met de lokale markt in Eindhoven. Tijdens het oriënterende verkoopgesprek bespreken we jouw specifieke situatie en baseren we ons verkoopadvies op de lokale marktcondities en trends.

 

Waarom is een definitief energielabel belangrijk bij de verkoop van een woning?

Een energielabel geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Een hoger energielabel kan de aantrekkelijkheid van jouw woning vergroten, omdat het laat zien dat jouw huis efficiënter en milieuvriendelijker is.

 

Hoe kan meubelverhuur en stylingadvies mijn kans op een succesvolle verkoop vergroten?

Optionele services, zoals meubelverhuur en stylingadvies kunnen jouw woning inderdaad aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Goede presentatie en inrichting kunnen helpen om de potentie van het huis te benadrukken en een positieve indruk achter te laten.

 

Op welke kanalen wordt mijn huis gepromoot?

We starten de verkoop van jouw huis op verschillende kanalen, waaronder social media, onze eigen website en Funda. Hierdoor bereiken we een breed publiek en vergroten we de kans op potentiële kopers. Wist je dat Hypodomus op Facebook veruit de meeste volgers heeft? Meer dan 8.500!

 

hoe zorgen jullie ervoor dat ik de beste prijs voor mijn woning krijg?

Onze ervaren makelaars zijn bedreven in onderhandelingen en streven ernaar om de beste prijs voor jouw woning te realiseren. We bespreken met jou de ontvangen biedingen en onderhandelen namens jou met potentiële kopers.

Hypodomus Makelaars

Afspraak maken?

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze makelaars om de mogelijkheden te bespreken via telefoonnummer 040 820 0020 of het contactformulier.

Woningwaarde weten?

Ben jij van plan je huis te verkopen en ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning? We helpen je graag! Laat jouw gegevens achter en we nemen snel contact met je op! Kun je niet wachten? Bel 040 820 0020

uw bericht is verzonden

bedankt

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Kan je niet wachten? Bel 040- 820 00 20