Stel deze gerichte vragen bij een bezichtiging

BLOG VAN HYPODOMUS MAKELAARS EINDHOVEN 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.

Ben je actief op zoek naar een nieuwe woning? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid verschillende woningen gaan bezichtigen voordat je de juiste vindt. Om eindeloos zoeken naar die perfecte woning te voorkomen en te zorgen dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet, is het ontzettend waardevol om de juiste vragen te stellen.

 

Want, hoe meer gerichte vragen je stelt, hoe meer je erachter komt of de woning écht voldoet aan alle wensen. Maar welke vragen moet je nu eigenlijk stellen? En hoe helpen deze vragen je om een weloverwogen beslissing te nemen over de aankoop van een huis? In deze blog delen we enkele tips en bieden we je een overzicht met doortastende vragen die je ongetwijfeld gaan helpen.

 

Goed voorbereid bezichtigen

Een bezichtiging is meer dan alleen het beoordelen van de woning. Het is een belangrijk moment waarbij je de afweging maakt of het huis daadwerkelijk voldoet aan de eisen die je stelt voor jouw droomwoning. Tijdens een bezichtiging krijg je ook de kans om de sfeer van de buurt te ervaren, de indeling van de ruimte te visualiseren en eventuele gebreken op te merken.

 

Met de juiste vragen kun je tijdens de bezichtiging dan ook belangrijke informatie verzamelen die je ongetwijfeld zal helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

 

Handige vragen voor de bezichtiging

Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen het vinden van je droomhuis en het missen van belangrijke details. Met deze doortastende vragen ben je goed voorbereid om ieder huis grondig te beoordelen en de juiste beslissing te nemen.

 

Vragen over de verkopers en de straat

Je buren en de nabije omgeving waar je mogelijk komt te wonen spelen een belangrijke rol. En dus is het belangrijk om gerichte vragen te stellen aan de verkopende partij. Hoe hebben zij hun tijd in de woning beleefd? Wat vinden zij van de buurt? En wat zijn volgens hen de grootste voordelen en eventuele nadelen van het wonen op deze locatie? Gerichte antwoorden op dergelijke vragen helpen je om een weloverwogen beslissing te nemen over de woning en de buurt.

 

 1. Kunnen jullie ons iets vertellen over jullie ervaringen met het wonen in deze buurt?
 2. Hoe is jullie relatie geweest met de buren?
 3. Zijn er lokale voorzieningen waar jullie vaak gebruik van hebben gemaakt?
 4. Zijn er geluids- of verkeersproblemen waar we rekening mee moeten houden?
 5. Kunnen jullie ons iets vertellen over de sociale dynamiek van de buurt? Zijn er buurtactiviteiten of evenementen waar jullie aan hebben deelgenomen?

 

 

Vragen over het de bouwkundige informatie van de woning en het onderhoud

De bouwkundige staat en het onderhoud dat is gedaan zijn cruciale aspecten om te overwegen bij de aankoop van een huis. Niet alleen vertelt het meer over de manier waarop er omgegaan is met de woning, het geeft ook inzicht in mogelijke toekomstige kosten en verbeteringen die nodig zijn. Bij het stellen van vragen over de bouwkundige informatie en het onderhoud is het dan ook belangrijk om zo veel mogelijk details te verzamelen. Enkele aanvullende vragen die je kunt stellen zijn:

 

 1. Zijn er bekende problemen geweest met betrekking tot vocht, schimmel of lekkages in de woning?
 2. Hoe oud is de cv-installatie en wanneer is deze voor het laatst onderhouden?
 3. Kunnen jullie meer vertellen over de staat van de isolatie in de woning?
 4. Zijn er recent verbouwingen geweest? En zijn deze door een erkend bedrijf uitgevoerd?
 5. Hebben jullie ooit te maken gekregen met lekkages en vochtproblemen?
 6. Wanneer hebben jullie de kozijnen voor het laatst geschilderd?

 

Vragen over de omgeving en voorzieningen in de buurt

Bij het bezichtigen van een huis is het cruciaal om niet alleen de woning en de straat zelf te beoordelen, maar ook de voorzieningen in de buurt in overweging te nemen. Ook daarbij kun je verschillende vragen formuleren om een beter inzicht te krijgen in de omgeving en de voorzieningen:

 

 

 1. Wat zijn de nabijgelegen voorzieningen? Vraag naar de afstand tot supermarkten, scholen, parken, openbaar vervoer en andere faciliteiten die voor jou belangrijk zijn.
 2. Hoe is het openbaar vervoer geregeld? Informeer naar de bereikbaarheid en frequentie van het openbaar vervoer in de buurt, vooral als je afhankelijk bent van bus-, tram- of treinverbindingen.
 3. Zijn er lokale recreatiemogelijkheden? Ontdek of er parken, speeltuinen, sportfaciliteiten of andere recreatieve voorzieningen in de buurt zijn waar je gebruik van kunt maken in je vrije tijd.

 

Enkele belangrijke tips voordat je gaat bezichtigen

Naast de bovenstaand genoemde vragen is het ook handig om enkele belangrijke tips te overwegen voordat je de woning gaat bezichtigen:

 

 • Zorg ervoor dat je eerst gaat bezichtigen en daarna pas de vragen stelt, zodat je een volledig beeld hebt van de woning voordat je gerichte vragen gaat stellen.
 • Neem een meetlint mee om nauwkeurige metingen te kunnen doen van de verschillende ruimtes en afmetingen van de woning.
 • Maak foto’s van belangrijke details, zoals de indeling van de kamers, eventuele gebreken of kenmerken die je opvallen.
 • Noteer de details die je tijdens de bezichtiging zijn opgevallen.

 

De rol van een aankoopmakelaar

Het bezichtigen van een woning blijft voor een groot deel natuurlijk een gevoelskwestie. Om die reden kan het dan ook waardevol zijn om de expertise van een aankoopmakelaar in te schakelen. Zo kan een aankoopmakelaar objectief naar de woning kijken en professioneel advies geven over de staat van het huis en de waarde ervan. Ook weet een aankoopmakelaar exact welke details belangrijk zijn om op te letten en welke vragen voor jou als koper belangrijk zijn. Een waardevolle troef dus!

Heb je plannen om een woning te kopen?

Profiteer van de kennis en expertise van Hypodomus Makelaars in Eindhoven en zorg ervoor dat je met een goed gevoel op zoek gaat naar jouw droomhuis. Onze NVM aankoopmakelaar begeleidt je met het zoeken, vinden en het onderhandelen van jouw ideale woning. Wij ontzorgen je compleet tijdens de aankoop, zijn een luisterend oor en bieden gedurende het proces voortdurend deskundig advies.

 

Het kopen van een woning is immers niet iets wat je dagelijks doet. Samen staan we echter sterk! Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze makelaars om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Vragen over deze blog of wil je meer informatie?

Stuur ons een bericht of bel ons op
Stel deze vragen bij een bezichtiging van een woning

Stel deze gerichte vragen bij een bezichtiging

Ben je actief op zoek naar een nieuwe woning? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid verschillende woningen gaan bezichtigen voordat je de juiste vindt. Om eindeloos zoeken naar die perfecte woning te voorkomen en te zorgen dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet, is het ontzettend waardevol om de juiste vragen te stellen.   Want, hoe meer gerichte vragen je stelt, hoe meer je erachter komt

Lees verder »
Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een huis is het onderhandelen over de voorwaarden. Uiteraard heeft iedere partij zijn of haar eigen belangen en doelstellingen bij deze onderhandelingen. Maar om ervoor te zorgen dat het proces eerlijk en effectief verloopt, zijn er bepaalde regels en richtlijnen in het leven geroepen die moeten worden nageleefd. Als erkend NVM-makelaar begrijpt Hypodomus Makelaars in Eindhoven de waarde van

Lees verder »
Wat doet een verkoopmakelaar

Huis verkopen: Wat doet een verkoopmakelaar nu eigenlijk?

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan is het goed om na te denken over de rol van een verkoopmakelaar. Uiteraard is Hypodomus Makelaar in Eindhoven een erkende NVM verkoopmakelaar en helpen wij je graag bij het gehele verkoopproces. Een makelaar stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat vraagstukken en juridische afhandelingen een juiste oplossing krijgen. In deze blog vertellen we meer over

Lees verder »

Woningwaarde weten?

Ben jij van plan je huis te verkopen en ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning? We helpen je graag! Laat jouw gegevens achter en we nemen snel contact met je op! Kun je niet wachten? Bel 040 820 0020

uw bericht is verzonden

bedankt

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Kan je niet wachten? Bel 040- 820 00 20