BEL ONS

Hoe financier je de bijkomende kosten bij het kopen van een woning in Eindhoven?

BLOG VAN HYPODOMUS MAKELAARS EINDHOVEN 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.

Kosten koper

Wanneer je besluit een woning te kopen in Eindhoven, is het essentieel om rekening te houden met bijkomende kosten, bekend als ‘kosten koper’. Hypodomus Makelaars Eindhoven is gespecialiseerd in het begeleiden van zowel kopers als verkopers in de regionale vastgoedmarkt. Hieronder leggen we uit welke kosten onder ‘kosten koper’ vallen, hoe je deze kunt berekenen, en bieden we inzicht in hoe je deze kosten kunt financieren.

 

Wat zijn kosten koper?

Kosten koper verwijst naar de extra uitgaven die je moet doen bovenop de koopprijs van je nieuwe huis. Deze kosten omvatten overdrachtsbelasting, notariskosten voor de leverings- en hypotheekakte, en de inschrijvingskosten bij het Kadaster.

Overdrachtsbelasting

Dit is een belasting die betaald wordt bij de overdracht van een bestaand huis. De standaard overdrachtsbelasting is 2% van de koopprijs als de woning je hoofdverblijf wordt. Voor investeerders of tweede huizen is dit percentage aanzienlijk hoger, namelijk 10,4%.

Vrijstelling voor Starters: Als je een starter bent tussen de 18 en 35 jaar oud, kom je mogelijk in aanmerking voor een eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting voor woningen tot € 510.000, mits de woning je hoofdverblijf wordt. Dit moet bij de notaris worden verklaard.


Notariskosten

De notariskosten bestaan uit de kosten voor het opmaken van de leveringsakte, die de officiële overdracht van eigendom documenteert, en de hypotheekakte, waarin de voorwaarden tussen jou en de hypotheekverstrekker worden vastgelegd.

Kosten voor het Kadaster

Het Kadaster registreert alle vastgoedtransacties en brengt kosten in rekening voor het wijzigen van de registratie bij de aankoop van een woning. Deze kosten zijn cruciaal voor de juridische overdracht van de eigendom.

Aanvullende kosten

  • Makelaarskosten: Als je gebruik maakt van een aankoopmakelaar van Hypodomus Makelaars, betaal je courtage, meestal een vooraf vastgestelde prijs.
  • Advies- en bemiddelingskosten: Deze kosten betaal je aan je hypotheek- of financieel adviseur voor het regelen van je hypotheek en gerelateerde verzekeringen.
  • Taxatiekosten: Voor de financiering van je huis is een taxatie vaak vereist, waarbij de waarde van de woning wordt bepaald. Dit is essentieel voor de hypotheekverstrekker.
  • Bouwtechnische keuring: Een keuring kan inzicht geven in de staat van de woning en eventuele verborgen gebreken aan het licht brengen.


Financieren van de kosten

Het is belangrijk om te weten dat je deze kosten meestal niet kunt meefinancieren in je hypotheek, omdat de hypotheek vaak beperkt is tot 100% van de koopsom. Deze kosten zullen dus uit eigen middelen moeten komen.

Hypodomus helpt je en geeft je ondersteuning en advies waar nodig. Het kopen van een huis doe je niet zomaar. Door onze kennis en ervaring kunnen we je echt helpen bij alle financiële zaken rondom het kopen van een huis. Onze expertise en lokale kennis zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op deze belangrijke investering. Neem contact met ons op voor een gedetailleerd consult en laat ons je helpen om de beste keuze te maken in de dynamische woningmarkt van Eindhoven.

Vragen over deze blog of wil je meer informatie?

Stuur ons een bericht of bel ons op
vergadering team van makelaars hypodomus

Hoe financier je de bijkomende kosten bij het kopen van een woning in Eindhoven?

Kosten koper Wanneer je besluit een woning te kopen in Eindhoven, is het essentieel om rekening te houden met bijkomende kosten, bekend als ‘kosten koper’. Hypodomus Makelaars Eindhoven is gespecialiseerd in het begeleiden van zowel kopers als verkopers in de regionale vastgoedmarkt. Hieronder leggen we uit welke kosten onder ‘kosten koper’ vallen, hoe je deze kunt berekenen, en bieden we inzicht in hoe je deze kosten kunt financieren.

Lees verder »
Stel deze vragen bij een bezichtiging van een woning

Stel deze gerichte vragen bij een bezichtiging

Ben je actief op zoek naar een nieuwe woning? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid verschillende woningen gaan bezichtigen voordat je de juiste vindt. Om eindeloos zoeken naar die perfecte woning te voorkomen en te zorgen dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet, is het ontzettend waardevol om de juiste vragen te stellen.   Want, hoe meer gerichte vragen je stelt, hoe meer je erachter komt

Lees verder »
Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een huis is het onderhandelen over de voorwaarden. Uiteraard heeft iedere partij zijn of haar eigen belangen en doelstellingen bij deze onderhandelingen. Maar om ervoor te zorgen dat het proces eerlijk en effectief verloopt, zijn er bepaalde regels en richtlijnen in het leven geroepen die moeten worden nageleefd. Als erkend NVM-makelaar begrijpt Hypodomus Makelaars in Eindhoven de waarde van

Lees verder »

Woningwaarde weten?

Ben jij van plan je huis te verkopen en ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning? We helpen je graag! Laat jouw gegevens achter en we nemen snel contact met je op! Kun je niet wachten? Bel 040 820 0020

uw bericht is verzonden

bedankt

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Kan je niet wachten? Bel 040- 820 00 20