Wat is de WOZ waarde van je huis in 2024?

BLOG VAN HYPODOMUS MAKELAARS EINDHOVEN 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.

WOZ waarde van je huis

WOZ-waarde van je woning: Zorg voor een grondige controle!

Binnenkort valt de nieuwe WOZ-waarde, met de daarbij behorende belastingopgave, weer op je deurmat. Het is van groot belang om deze jaarlijkse waardebepaling van je woning nauwkeurig te controleren. Mocht je de vastgestelde WOZ-waarde te hoog vinden, dan heb je de mogelijkheid om bezwaar te maken. Het succesvol aanvechten van deze waarde kan aanzienlijk schelen in de belastingen die je betaalt, wat vooral voor erfgenamen een aanzienlijke besparing kan betekenen. Het kan wel om duizenden euro’s gaan die je hiermee bespaart.


De WOZ-waarde uitgelegd:

Wat is mijn woning waard? Belastingen en de invloed van de WOZ-waarde Hoe kom ik achter de WOZ-waarde van mijn woning? Het belang van het controleren van de WOZ-waarde De voordelen van een lagere WOZ-waarde Specifieke voordelen van een lagere WOZ voor erfgenamen. Mogelijkheden voor een lagere hypotheekrente bij een hoge WOZ Advies en ondersteuning bij bezwaar tegen de WOZ-waarde.


Wat houdt de WOZ-waarde van je huis in? 

De WOZ-opgave bevat een geschatte marktwaarde van je woning of een ander pand, vastgesteld op 1 januari van het voorgaande jaar. Zo toont de WOZ-opgave van 2024 de geschatte marktwaarde op 1 januari 2023.


Verwachtingen omtrent de WOZ-waarde in 2024 

De Waarderingskamer verwacht dat de WOZ-waarde in 2024 gemiddeld met 2 tot 4% zal stijgen ten opzichte van het jaar ervoor. Een hogere WOZ-waarde betekent hogere belastingen die je als huiseigenaar dient te betalen. Begin 2024 kun je de nieuwe WOZ-opgave verwachten.

De relatie tussen WOZ-waarde en belastingen De WOZ-waarde speelt een cruciale rol bij het bepalen van diverse belastingen, zoals de onroerendgoedbelasting, lokale waterschapsbelastingen, erfbelasting, en het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Een hogere WOZ-waarde resulteert dus in meer belastingbetaling.


Hoe vind ik de WOZ-waarde van mijn woning? 

Als je op 1 januari 2024 eigenaar bent van een woning, ontvang je automatisch de nieuwe WOZ-beschikking. Veel gemeenten sturen deze tegenwoordig digitaal via Mijnoverheid.nl, dus houd je berichteninbox goed in de gaten begin 2024.

Je kunt je WOZ-waarde ook zelf opvragen bij Mijnoverheid.nl of direct bij je gemeente. Een snellere manier is het raadplegen van het online WOZ-waardeloket. Hiermee zie je niet alleen je huidige WOZ-waarde, maar ook de ontwikkeling ervan over de afgelopen jaren. Heb je vragen over het verschil tussen je nieuwe WOZ waarde en de marktwaarde van je woning ga dan naar hypodomus-eindhoven.nl wij helpen je graag verder.

Vragen over deze blog of wil je meer informatie?

Stuur ons een bericht of bel ons op
Stel deze vragen bij een bezichtiging van een woning

Stel deze gerichte vragen bij een bezichtiging

Ben je actief op zoek naar een nieuwe woning? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid verschillende woningen gaan bezichtigen voordat je de juiste vindt. Om eindeloos zoeken naar die perfecte woning te voorkomen en te zorgen dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet, is het ontzettend waardevol om de juiste vragen te stellen.   Want, hoe meer gerichte vragen je stelt, hoe meer je erachter komt

Lees verder »
Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Welke regels gelden er tijdens de onderhandeling?

Een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een huis is het onderhandelen over de voorwaarden. Uiteraard heeft iedere partij zijn of haar eigen belangen en doelstellingen bij deze onderhandelingen. Maar om ervoor te zorgen dat het proces eerlijk en effectief verloopt, zijn er bepaalde regels en richtlijnen in het leven geroepen die moeten worden nageleefd. Als erkend NVM-makelaar begrijpt Hypodomus Makelaars in Eindhoven de waarde van

Lees verder »
Wat doet een verkoopmakelaar

Huis verkopen: Wat doet een verkoopmakelaar nu eigenlijk?

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan is het goed om na te denken over de rol van een verkoopmakelaar. Uiteraard is Hypodomus Makelaar in Eindhoven een erkende NVM verkoopmakelaar en helpen wij je graag bij het gehele verkoopproces. Een makelaar stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat vraagstukken en juridische afhandelingen een juiste oplossing krijgen. In deze blog vertellen we meer over

Lees verder »

Woningwaarde weten?

Ben jij van plan je huis te verkopen en ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning? We helpen je graag! Laat jouw gegevens achter en we nemen snel contact met je op! Kun je niet wachten? Bel 040 820 0020

uw bericht is verzonden

bedankt

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Kan je niet wachten? Bel 040- 820 00 20